Brettseiling på Kanariøyene

0 Comments
Brettseiling på Kanariøyene

Kanariøyene og brettseiling? Kanskje ikke det første man forbinder med disse ferieøyene, men helt klart naturlig å tenke på med tanke på beliggenheten, klimaet og geografien til denne øygruppen. Øyene ligger i Atlanterhavet med mye passatvind som blåser med varierende styrke. Det som også er en stor fordel når det gjelder brettseiling er at det er tilgang til en rekke strender på de forskjellige øyene, som enten har forutsetninger for brettseiling for nybegynnere eller for de som allerede er på et visst nivå og ønsker å finpusse teknikken, eventuelt lære seg nytt triks. Gran Canaria, Tenerife, Fuerteventura og Lanzarote har flest strender som egner seg for brettseiling, så jeg presenterer de kort under.

Gran Canaria

Det er 3 strender som egner seg best for brettseiling på Gran Canaria: Playa de Vargas, Salinas de Pozo og Pozo Izquierdo. Playa de Vargas er et ypperlig surfested både for de mer vante, men også for nybegynnere. Dette skyldes de stabile vindforholdene. Vinden lager her bølgespisser både til høyre og venstre og til og med noen store vegger og tuber. Det er ingen klipper i nærheten og lett å komme seg utpå ved lavvann. Salinas de Pozo er for de som er fra middels nivå og opp, siden det er mange store bølger med bølgespisser og vegger. Vinden er sterk her og det kan være vanskelig å komme seg utpå. Det er farlig for badende og havbunnen er av stein. Pozo Izquierdo er et brettseilingsted som kun egner seg for den erfarne surferen og det sier jo litt at den befinner seg på PWAs verdensturnering. Det er fort gjort å skade seg når den lange bølgen bryter til høyre og mot klippestranden, så her gjelder det å være maksimalt forsiktig.

Tenerife

Det er 2 strender for surfere på Tenerife: El Medano og El Cabezo. El Medano egner seg for brettseilere på alle nivåer, da det er lett å komme seg ut på vannet, med sandbunn og sandstrand. El Cabezo er for erfarne surfere på grunn av sterk vind, store bølger og kraftig strøm. Denne stranden er også på PWA listen og bunnen består av sand, vulkanske rev og har mange klipper som stikker opp i nærheten av stranden.

Fuerteventura

På denne øya er det 3 strender som er ypperlige for brettseiling: Flag Beach i Corralejo, Playa de Sotavento og Bristol Shooting Gallery. Flag Beach passer for alle surfere, selv nybegynnere med god plass på stranden og sandbunn. Det er mange gode bølgevegger og det er lett å komme seg utpå. Playa de Sotavento egner seg også for alle, men det finnes og et område for mer avanserte surfere. Bristol Shooting Gallery er derimot kun for de svært erfarne brettseilere med mye strøm og krevende bølger.

Lanzarote

Lanzarote

Jameos del Agua og Las Cucharas er strender for surfing her. Las Cucharas egner seg for brettseilere på alle nivåer, med både rolige steder og store bølger med brekk for mer avansert surfere. Denne stranden er også på PWA turneringen. Jameos del Agua ligger svært beskyttet til, men passer kun for erfarne surfere grunnet kraftig vind. Venstrebølgen er lang og rask og det er vanskelig å komme seg utpå, med bunnen av vulkansk stein.