Flotte seilbåter

0 Comments

Seilbåt har blitt manges favoritt måte å farte ute på vannet på og det er jo miljøvennlig også, noe ganske mange tenker på i disse tider. Viktig det å være miljø beviste mener de fleste. Men det er jo flere fordeler med seilbåten, man får da nyte tiden ut på vannet uten motordur. Så er det jo penger å spare også når man ikke trenger drivstoff, men bare vindkraft til fremdriften.

Mirabella V

Folk flest velger en seilbåt for seg selv og familien og stiller ikke så store krav til luksus og utstyr, men her er det jo til slutt økonomien som er det avgjørende for innkjøp av båten. Andre igjen har penger nok så da skal det selvfølgelig være det største og beste som kan fås tak i. Mirabella V er en av disse dyre seilbåtene, det er verdens største en mastet seilbåt.

Mirabella V
Mirabella V

Dette er en enorm seilbåt som er rundt 80 meter langt og nesten 15 meter bred og inneholder det meste en kan tenke seg av luksus som gjestene kan boltre seg i. Selv om dette er en seilbåt har de for sikkerhet skyld montert to motorer også, samlet yter disse 1300 hk så fremdriften har de ingen problemer med om det skulle bli vindstille. Billig er den ikke, da den ble bygd i 2003 var prislappen på hele 50 millioner US dollar så dette er langt over budsjettet til en vanlig barnefamilie ja. Det var Joseph Vittoria som hadde seilbåten i fra den var ny til den ble solgt til en Amerikansk forretningsmann som heter Rodney Lewis.

A

Det som foreløpig er verdens største seil yacht er A, den er noe over 140 meter lang og omtrent 25 meter bred. Prislappen på denne er svimlende 500 millioner US dollar da den ble bygd i 2015. Seilbåten er bygd i Tyskland av Nobiskrug verftet og det er den russiske forretningsmannen Andrey Melinchenko som eier seilbåten i dag. Selv om det var verdens største når den sto ferdig er det ikke sikkert at det stemmer i dag for det bygges jo stadig nye seilbåter og de blir bare større og større.

Yacht A
Yacht A

Denne båten har hele åtte dekk som er fullspekket med luksus, det er da selvfølgelig heis også så man slipper å gå i trapper. Helikopter plattform er jo også ett must på båter i denne prisklassen og selvfølgelig svømme basseng. Nede i bunnen av seilbåten er ett område gjort av glass så man kan sitte og se hva som befinner seg under båten, nok ett fascinerende syn kan jeg tenke meg når de er ute på tur. Seilbåten har plass til 20 gjester og det kreves ett mannskap på 54 for å holde orden på skipet og gjestene, er nok ikke billig å drifte denne seilbåten på årsbasis. Sikkerheten er også prioritert her med skudd og bombesikre glass og det er over 40 overvåknings kameraer montert om bord. Selv om den er stor og det kreves en del for å seile denne båten kan faktisk en person klare det alene via en berørings skjerm oppe på brua.