Laserbehandling i Norge

0 Comments

I Norge er laserbehandling fremdeles relativt nytt, men flere og flere har fått øynene opp for denne type behandling. Dette er en ikke-kirurgisk behandling av hudproblemer, hårvekst og lignende. Det har etter hvert blitt svært trygt og prisene har også sunket med årene. I begynnelsen var det bare de med god råd som hadde muligheten til å få slike behandlinger. Nå er det svært mange som har muligheten til å få slike behandlinger. Dette er et resultat av at det er kommet flere behandlere på markedet. I takt med antall behandlere så har også antallet tilgjengelige behandlinger økt. Personer kan få fjernet kviser og få en bedre hud takket være laser, men de kan også få fjernet hår ved å brenne vekk hårsekker. Trenger man å fjerne tatoveringer så kan man bruke en laser som brenner enda dypere i huden. Dagens behandlinger åpner for flere muligheter enn noen gang før.

Hvordan virker laseren?

Hvordan virker laseren?En laser er en konsentrert lysstråle som har flere bruksområder. Strålen trenger igjennom et eller flere hudlag, avhengig av formålet med behandlingen. Området som skal behandles blir forsiktig brent eller svidd. Det kan føles litt ut som prikking i huden eller området blir varmt, men det er ikke direkte smertefullt. Huden reagerer på denne behandlingen med å danne nye celler. De nye cellene former et nytt hudlag, et glattere og mer feilfritt hudlag. Behandleren vil vurdere hvor dypt laseren skal trenge ned. Vurderingen tas basert på formålet med behandlingen, samt selve hudkvaliteten.

Noen tatoveringer og noen arr vil ikke kunne fjernes med laser fordi fargen eller arret sitter så dypt. Det er foreløpig begrenset hvor dypt laseren kan trenge ned i hudlagene. Heldigvis så utvikles det stadig ny teknologi og laserteknologien har gjort store fremskritt de siste årene.

Kombiner laserbehandling med avslapping

De aller fleste av oss lever svært hektiske liv, hvor vi dras mellom jobb, familie og fritidssysler. Det er nå anerkjent at for høyt stressnivå har en negativ innvirkning på helsen. Ofte er de første tegne på at stresset går ut over helsen at huden, håret og neglene svekkes. Stressede personer vil oftere slite med kviser, fet hud og at huden ser grå ut. Håret kan bli flisete og man kan miste mer hår enn det som er vanlig. Neglene knekker og har misfarginger.

Så steder som tilbyr laserbehandlinger samarbeider gjerne med andre behandlere, slik som i et spa. En god massasje, yoga leksjoner, meditasjon og annet vil hjelpe å nullstille kroppen så ikke stresset begynner igjen begynner å prege huden. Huden vil alltid være sårbar for stress, uansett.

Det å stresse ned vil derfor være helt essensielt for å få maks effekt av laserbehandlingen.

Etter behandlingen

Alle laserbehandling innebærer at man målrettet skader huden for å sikre god vekst av ny hud. Selv om denne skaden er ønsket så må man ta ekstra vare på området etterpå. Nøyaktig hva denne etterbehandlingen innebærer vil være avhengig av type behandling. Mindre områder vil måtte påføres ekstra fuktighetskrem og/eller egne omslag. Derfor bør man snakke med behandleren og finne ut hva som kreves etter behandlingen. I noen tilfeller så kan det være snakk om å holde seg hjemme i noen dager til den verste hevelsen og rødheten er over.

Etter behandlingenDet kan derfor være slik at man trenger å sitte i ro i noen dager og da gjelder det å ha planlagt godt. Fyll opp i kjøleskapet så du slipper å gå på butikken de første dagene. Gjerne enkel mat og litt kosemat. Så gjelder det å finne aktiviteter som er rolige og som fremme avslapping. Fyll gjerne opp nettbrettet eller din amazon Kindle med nye bøker så du har godt med lesestoff. Er det vanlige bøker og blader du liker, så kjøp inn litt ekstra av dem. Å sitte i ro vil ofte være uvant for de som til vanlig stresser fra en aktivitet til den andre.

Savner man spenning så har man jo i dag alt tilgjengelig rett på nettbrettet. Spill på pokerstarscasino eller se en film på ViaPlay eller legg kabal.

Det er med andre ord nok å velge mellom og når man blir tvunget til å sitte i ro så får man ofte andre opplevelser. Tiden kan brukes til å tenke igjennom hva man vil fremover og kanskje finne en bedre balanse. For uten balanse så vil de fleste oppleve at de trenger flere laserbehandlinger, med kortere mellomrom.

Hva kan behandles?

Hovedfokus for laserbehandlingen er å endre huden, gjøre den yngre ved å fremme ny vekst.  Personer som sliter med kviser og fet hud vil ofte bli svært fornøyd etter bare noen få behandlinger. Det samme gjelder for de som sliter med arr, større eller mindre, og rynker. Ikke alt kan behandles, men de aller fleste ser en klar forbedring på kort tid.
Hårfjerning, hvor man brenner bort hårsekkene, er svært populært hos både kvinner og menn. Mange vil oppleve at noe hår vokser ut igjen, men det vil være mye mindre enn før. Dermed kan man legge bort barberhøvelen og hårfjerningskremen.

Det siste nye innen laserbehandling handler om å fjerne tatoveringer. Dette er gjerne mer smertefullt enn rene skjønnhetsbehandlinger fordi behandlingen er mer intensiv.

Dette er hovedkategoriene, men det kommer stadig nye behandlinger på markedet etterhvert som laserteknologien utvikler seg.