Luksus seilbåter

0 Comments

Det og ha en liten seilbåt er manges drøm, det er jo også mange som har realisert denne drømmen og nyter livet ute på vannet.

De fleste av oss vil nok være fornøyd med en båt vi kan tilbringe noen timer i på fritiden eller på en litt lengre ferietur.

Men selv disse relativt små båtene koster jo en del penger i innkjøp, det er jo nesten en liten formue som skal ut.

Andre derimot sparer ikke på noe, men så har de jo penger i overflod.

Eos

Den Amerikanske billiardæren Barry Diller er eieren av seilbåten Eos, en av verdens største seilbåter som kostet rundt 100 millioner Pund.

For denne summen får du et seilskip på rundt 90 meter langt og noe over 40 meter bredt, den har også 2 dieselmotorer på rundt 4600 hestekrefter. Det skulle holde fremdriften det om det er vindstille.

 

Her kan man ta imot 16 gjester og med 21 stykker i mannskapet får man nok en uforglemmelig tur i all denne luksusen.

Dette er jo så mye luksus her at en vanlig seilbåt blir nok litt kjedelig etter en tur med denne.

Sea Cloud

En virkelig perle blant seilbåtene er Sea Cloud som tidligere het Hussar V, dette er ett gammelt men utrolig flott seilskip.

Det ble sjøsatt i 1939 i Tyskland av det Tyske verftet Krupp Germaniawertfe.

Det var Marjorie Merriwaeher Post som var eieren i fra skipet var nytt, og det ble da mye brukt av hennes mann Josepth E Davies.

Davies var tidligere ambassadør stasjonert i Russland og skipet ble da mye brukt til møter mellom Amerikanske og Russiske diplomater.

Da den andre verdenskrigen brøt ut leide den Amerikanske marinen seilskipet under krigsårene. De satte så skipet i stand igjen med blant annet nye master og seil før skipet ble overlevert til eier igjen.

Men med den tunge økonomiske tiden etter krigen måtte Post selge skipet, det ble for dyrt og drifte for henne. Det var daRafael Trujillo en politiker i den Domenikanske Republikk kjøpte skipet og endret navnet til Angelita.

Etter flere eiere var inne i bildet havnet så seilskipet tilbake til verftet Krupp GermaniaWerfte igjen for å reparere og oppgradere til mere dagens standard.

Det er i dag et cruise selskap som er eieren og man kan da få seg en romantisk ferie på en historisk flott seilskute.

Athena

 

Royal Huisman verftet i Tyskland sjøsatte Athena i 2004 og det er James H Clark som er eieren i dag.

Prisen på den dette flotte seilskipet står det lite om, men at det har kostet utrolig mye penger er det ingen tvil om.

Med sine 90 meter langt og omtrent 12 meter bred er det nok av plass til de 10 gjestene og mannskapet på 18.

Dette er det største seilskipet som verftet har bygd og de måtte forlenge bygningen skipet ble produsert i flere ganger for å få dette til.

Når vinden uteblir har de fremdrift med hjelp av to dieselmotorer som yter rundt 4000 hestekrefter. Så de har ingen problemer med å komme seg fremover.