Nordiske seilbåtprodusenter

0 Comments

Båtlivet betyr utrolig mye for mange som elsker og ferdes på vannet, enten det er ute i havet eller innenlands i ferskvann. En liten dagstur, helgetur eller en lengre ferietur.

Det er et stort utvalg av båter der ute, noe for alle og enhver interesse, smak og lommebok. De fleste land i Norden har lange tradisjoner med båtbygging, så det er blitt mange variasjoner og modeller på seilbåtene der ute på markedet.

MALMØ YACHTS

Malmø Yachts ligger rett utenfor Uddevalla ved Kungsviken. Det ble etablert av Johannes Olsson i slutten av 30 årene og overtatt av hans to sønner på starten av 60 tallet.

Her ble det i produksjonen utelukkende brukt tre i de første årene, men i de senere årene har det også kommet plastbåter i deres produksjon.

Det ble kjøpt opp av Bob Erixon i 2008 og er i dag med i en kjede av firmaer som HP 10.30, Techno yacht og Farr Cruising yacht.

 

Dette er seilbåter av topp kvalitet, noe som du sikkert finner igjen i prislisten. De har i dag seks forskjellige modeller, fra 37 fot og opp til 54 fot lange.

CR & REGINA YACHTS

Cr & Regina Yachts er ett merke som består av luksuriøse seilbåter. Det ligger i Henån, som er noen kilometer utenfor Uddevalla. Firmaet ble grunnlagt i slutten av 80 tallet og er ett familie eid selskap som eies av Rutgersson familien.

I Regina serien er det seks forskjellige modeller i fra Regina 35 som er10,80 meter lang og opp til regina 45 som er på 14,98 meter lang. Dette er luksuriøse og dyre båter men med høy kvalitet på alt fra det spesielle tre interiøret til det tekniske utstyret.

HALLBERG- RASSY

Hallberg Rassy ble opprettet i starten av 40 tallet i Kungsviken rett ved Orust.

Det var Harry Hallberg som etablerte firmaet. Dette er luksuriøse seilbåter som ligger i en høy prisklasse, men man får valuta for pengene.

Her ble også de første båtene bygd i tre, det ble først i 1963 satt i gang ett pioner prosjekt med plastbåter, noe som ble en suksess.

Det ble i begynnelsen av 70 tallet til at Hallberg og Rassy slo seg sammen og utviklet nye båt modeller. Det blir i dag produsert ni forskjellige modeller fra 310 på 9,5 meter opp til 64 som er deres flaggskip på 19,85 meter.

X Yachts

X- Yachts ble etablert i 1979 i Haderslev som ligger ved Syd fynske ø hav. Her produseres luksuriøse seilbåter i flere størrelser og prisklasser.

Båtene har fått betegnelsene Xc, Xp og X og ligger i prisklassen fra 116 000 euro og opp til rundt 2 100 000 euro, litt for enhver smak og lommebok.

Luffe Yachts

Luffe Yachts finner man i Kolding som ligger i nordenden av Lillebælt.

Her finner man seilbåter med høy kvalitet, Oluf Jørgensen startet sin båtbygger karriere i 1963, da som ansatt.

Han startet som selvstendig båtbygger med Luffe i 1973 og utviklet flere modeller utover tiden, alt fra 36 fot opp til 54 fot.

 

I dagens produksjon er det seks forskjellige modeller de tilbyr.