Seiling på vestkysten og i de norske fjordene 2

0 Comments

Hele veien fra Tananger og Stavanger sør for Bergen og hele veien opp til Trondheim så har den norske kysten en unik geografisk utseende og følger et veldig tydelig mønster. Ytterst finner du en rekke øyer av varierende størrelser so pryder denne unike kystlinjen, og innenfor en rekke fjorder og bukter. Alt dette ble dannet for millioner av år siden av isbreer som har skåret ut landskapet i sine bevegelser og skapt kanskje noe av den mest spektakulære naturen i verden.

Her er del to av artikkelen;

Reise til Bergen

Det finnes mange måter å reise på for å komme opp i nærheten av disse naturperlene. Til Bergen er det flere lavpris-selskaper som flyr fra varierte plasser i Europa, men også fra lenger unna. Det er også god dekning på flyginger fra Østlandet og opp til Bergen. Det kommer også flere bussruter og ferger inn til Bergen. Både internasjonale og nasjonale ruter.

Unik opplevelse

Det å seile innover i fjordene er en unik, variert og interessant opplevelse på grunn av naturen på Vestlandet. Det finnes uendelig mange alternativer og muligheter så du eller dere må være nøye med planleggingen. Det som kan være lurt og gjøre er å leie en båt med en lokal skipper – da kan man få kanskje en enda bedre opplevelse enn om man seiler alene. De lokale skippere har mange års erfaring og har svært god kjennskap til alle de omkringliggende landskap og områder du kanskje ønsker å besøke. Uansett kan du garantere en flott båt ferie i Norge.

Mer om Vestlandet

Vestlandet består av fire fylker oppover langs kysten. Det starter med Rogaland i sør, så kommer Hordaland med Bergen by og alt rundt i området der, så er det Sogn og Fjordane og til slutt Møre og Romsdal.

Det er mye landskap å se i nærheten av våre vakre fjorder. Inne i Sognefjorden kommer man til Jotunheimen som er et eget naturparadis. Men det er et godt stykke inn dit – Sognefjorden strekker seg jo hele 204 kilometer innover i landet.

Hardangerfjorden er minst like naturskjønn der den ligger i Hordaland fylke. På vei innover i fjorden på sørsiden finnes isbreen Folgefonni. Og på vei innover i fjorden vil man oppleve å se mange oppdrettsanlegg for laks. Området er nemlig et av verdens største områder for oppdratt av laks.

Ut fra både Sognefjorden og Hardangerfjorden går det igjen et stort antall fjordarmer som strekker seg både sørover og nordover fra disse to fjordene.

Så var det øyriket i fjordene og i fjordmunningene. Det er et stort antall øyer – både store og mindre øyer hele veien. Størst er Osterøy som er Nord-Europas største innenlands øy og Vestlandets største øy. Det finnes også mange små og fine fiskevær hele veiene oppover langs kysten. Kanskje mest i Møre og Romsdal er de mest å se men de har vørt der i mange hundre år.

Det å ta en tur oppover langs norske kysten for å se på naturen er absolutt noe som kan anbefales – du vil garantert få en opplevelse for livet. God tur.